Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek czekoladowy z kremem kokosowym"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Składniki
Czekoladę posiekaj i razem z masłem stop w gorącej kąpieli wodnej. Jajka ubijaj 5-8 minut z cukrem wanilinowym, solą i 30 dag cukru. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wsyp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto połącz z masą czekoladową. Rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175o C. Piecz ok. 25-35 minut. Wystudź.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Twaróg utrzyj z pozostałym cukrem i mlekiem kokosowym. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Ostrożnie połącz ją z masą serową.
Śmietanę ubij na sztywno, domieszaj do tężejącej masy. Krem wyłóż na czekoladowy spód. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Chipsy kokosowe zrumień na suchej patelni. Granat rozetnij, wyjmij pestki. Ciasto udekoruj kokosem i granatem. Czas przygotowania: 75 minut
Cena porcji: ok. 5 zł, kalorie: porcja 390 kcal.
Wierzch ciasta można też udekorować czekoladowymi ozdobami.Źródło: Na żywo