Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek dyniowy na kruchym spodzie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier puder, szczyptę soli i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Następnie schłodzić je, najlepiej wstawiając do lodówki na ok. 30 minut.
Wszystkie farszu dyniowego (oprócz mleka!) ubijać mikserem aż do puszystości. Na końcu dodać mleko i w dalszym ciągu ubijać przez kilka minut.
Ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (z brzegami). Farsz wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika (200o). Piec na złoty kolor przez ok. 40-50 minut. Potem studzić, najlepiej przez całą noc.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Przygotowując farsz dyniowy, możesz dosypać do niego dwie łyżeczki kakao. Efekt będzie doskonały: placek zmieni kolor i nabierze czekoladowego smaku oraz zapachu!Źródło: Twoje Imperium