Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek dyniowy pieczony na kruchym spodzie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6055
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6055
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
na kruchy spód zagnieć. Ciasto zawiń w folię, schładzaj 30 mi- nut. Dynię umyj, rozetnij, oczyść. Miąższ odetnij od skóry i drobno pokrój.
Miąższ dyni podlej 2 łyżkami wody. Rozgotuj, zmiksuj. Wymieszaj z jajkami, obydwoma rodzajami śmietany, przyprawami korzennymi i cukrem.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij placek wielkości blachy. Ułóż go na spodzie blachy przykrytej pergaminem. Ze skrawków ciasta wytnij listki. Na spodzie rozsmaruj masę. Przykryj ją listkami z ciasta. Placek piecz godzinę w 200 st.Źródło: Tina