Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek dla smakoszy słodkości.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
Składniki
Wykonanie masy makowej: Masę makową mieszamy z bakaliami, dodajemy olejek rumowy (kilka kropel), wódkę, bułkę tartą i ubite na sztywno białka, mieszamy lekko łyżką. Wykonanie placka: Wszystkie suche składniki na ciasto razem połączyć dodać schłodzone masło, żółtka, i ocet. Bardzo dokładnie zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na pół godziny żeby odpoczęło. Następnie blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto podzielić tak aby jedna część ciasta była większa i rozwałkować każde oddzielnie. Po czym wyłożyć większą część ciasta przygotowaną blachę i wyłożyć masę makową, ładnie wyrównać, przykryć masę makową drugą częścią kruchego ciasta. Górną część ciasta posmarować białkiem ubitym z cukrem pudrem, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 50 minut. SMACZNEGO.