Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek maślankowy z truskawkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Cukier wymieszaj z cukrem waniliowym. Dodaj do przesianej mąki ze szczyptą soli. Jajka umyj, rozbij i energicznie wymieszaj z maślanką. Wlej olej wąskim strumieniem. Połącz z mąką i cukrem, cały czas miksując ciasto na wolnych obrotach.
Mąkę na kruszonkę wymieszaj z cukrem i rozetrzyj z masłem, aż zrobią się grudki. Truskawki wymieszaj z mąką i 2 łyżkami cukru pudru.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Wyrównaj wierzch, obłóż truskawkami i posyp kruszonką. Piecz około 40 minut w 180oC. Gorące ciasto posyp resztą pudru, a gdy przestygnie, udekoruj listkami.
Zamiast oleju
Możesz go zastąpić masłem lub margaryną. Wystarczy 20 dag miękkiego tłuszczu.Źródło: Naj