Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek maślany z powidłami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Blachę do pieczenia 35 x 40 cm wyłóż pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temp. 175°C. Śmietanę przelej do miseczki. Kubek po śmietanie umyj i wytrzyj do sucha. Będziesz mogła odmierzać nim inne potrzebne .
Śmietanę ubij mikserem, dosypując stopniowo kubeczek cukru, cukier waniliowy i szczyptę soli. Bitą śmietanę połącz z jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość szybko wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy. Wstaw do piekarnika, piecz 15 minut.
W tym czasie w rondelku roztop masło, dolej do niego mleko, dodaj pół kubeczka cukru. Wsyp płatki migdałowe i dobrze wymieszaj.
Wyjmij ciasto z piekarnika. Na wierzch placka nałóż łyżeczką porcję powideł, później posmaruj masą maślano-migdałową. Piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Twój Styl