Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek migdałowy z poziomkami i malinami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Poziomki i maliny opłucz, do- brze osusz. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, domieszaj pojedynczo dodawane jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z mielonymi migdałami. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej lemoniadę, wymieszaj mikserem.
Ciasto rozsmaruj na spodzie formy wyłożonej pergaminem. Owoce równomiernie rozłóż na cieście. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 40 minut. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj