Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek miodowy"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto: stop razem cukier, miód, margarynę. Kiedy ostygną, dodaj jajka, mąkę, sodę. Zagnieć ciasto.
Upiecz oddzielnie 3 placki (ostatni placek przed pieczeniem posyp posiekanymi migdałami lub orzechami.
Krem: ugotuj na mleku kaszę manną. Zimną utrzyj z margaryną oraz 3 łyżkami cukru pudru. Dodaj pokrojone bakalie.
Przełóż placki (ten z migdałami połóż na wierzch). Udekoruj placek dowolnie, np. smużkami stopionej czekolady.
<strong>Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Lub.</strong>Źródło: Takie jest życie