Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek mleczny z granatem"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Ciasto: masło posiekaj z mąką, dodaj cukier, szczyptę soli i jajko, zagnieć elastyczne ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą. Włóż na 30 minut do lodówki.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj, wyłóż formę, ponakłuwaj widelcem. Przykryj papierem do pieczenia, wsyp suchy groch lub fasolę (by ciasto nie wyrosło w trakcie pieczenia). Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Papier z fasolą usuń.
Masa: serek mascarpone dokładnie zmiksuj z mlekiem skondensowanym i jajkami. Masę wylej na ciasto, wyrównaj. Piecz jeszcze 25 minut w tej samej temp. Ostudź.
Granaty umyj, pokrój na kawałki, wyjmij pestki. Udekoruj ciasto.
<strong>Przepis Marty Sztabińskiej z Grajewa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie