Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek śliwkowy z cynamonem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5949
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5949
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic</strong>
Drożdże pokrusz, wymieszaj z letnim mlekiem, 2 łyżkami cukru i 4 łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Wsyp resztę mąki i cukru, sól, wbij jajka, wlej oliwę. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min. Gdy ciasto podwoi objętość, ponownie zagnieć. Rozwałkuj. Blachę natłuść, wyłóż ciastem.
Śliwki umyj, wyjmij pestki, posyp cukrem i cynamonem, ułóż na cieście. Piecz 35-40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie