Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek winogronowy"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 338
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4238
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 338
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4238
Składniki
Wszystkie na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać resztę składników, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na godzinę.
Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec na złoty kolor w nagrzanym do 200oC piekarniku.
Winogrona umyć, oberwać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Przygotowane owoce wyłożyć na podpieczone ciasto.
Przygotować kruszonkę: mąkę zagnieść z masłem i cukrem, rozkruszyć na winogrona. Piec dalej przez ok. 35 minut.
ok. 65 minut
Do kruszonki warto dodać rozgniecione lekko w dłoni płatki migdałowe i kilka kropli ulubionego olejku.Źródło: Twoje Imperium