Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek wiśniowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Margarynę utrzyj z cu krem kryształem. Dalej ucierając, wbijaj po jednym jajku. Stopniowo dosypuj dwa rodzaje mąki, cynamon oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystkie na gładkie ciasto.
Blachę do pieczenia wyłóż ją pergaminem. Rozsmaruj ciasto. Ułóż lekko rozmrożone owoce. Piecz około 60 min w temp.180 st. Odstaw do przestudzenia.
Zrób lukier z 3 łyżek cukru pudru, łyżki wody i aromatu migdałowego. Płatki migdałów zrumień na suchej patelni. Ciasto polej lukrem, posyp płatkami.
czas ok. 80 min; porcja – 310 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety