Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z brzoskwiniami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1810
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1810
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj pokruszone drożdże, wymieszaj. Dodaj dwie łyżeczki cukru, dwie łyżki mąki, wymieszaj, przykryj i odstaw na 10 minut. Ze składników na kruszonkę zagnieć ciasto, zawiń w folię, wstaw do lodówki. Jajka ubij z dwoma łyżkami cukru. Masło rozpuść w garnku.
Przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, jajka, resztę cukru, wlej mleko z drożdżami, masło. Wymieszaj.
Brzoskwinie odsącz, pokrój na plastry. Ciasto przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułóż owoce, posyp kruszonką, odstaw na 30 minut.
Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z kleksem śmietany.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień