Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek na oleju, szybki do wykonania i bardzo puszysty. Wierzch posypany zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Składniki
Całe jaja dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do puszystych jaj dolewać stopniowo, mleko, olej, ciągle mieszając. Dalej już pracujemy łyżką. Porcjami dodać oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Tortownicę 20, 21 cm wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Ciasto wlać do formy. Opłukać i wydrylować czereśnie, lekko osuszyć. Czereśnie ułożyć na placku. Wierzch posypać zmielonymi prażonymi pestkami dyni. Piec 180-170 C około 40-45 minut. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym lub mlekiem.