Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kawki w sam raz.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Następnie wlać wino i wymieszać . Dodawać kolejno: Kakao, cynamon i startą czekoladę, mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać . Następnie dodać sztywno ubitą pianę, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy . Piec w temperaturze 170-180 stopni około 45 minut.