Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z jabłkami"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1563
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 102
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1563
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 102
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
Składniki
Margarynę roztop, przestudź. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w ćwiartki a następnie w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Białka ubij na pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku oraz mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj przestudzony tłuszcz, delikatnie wymieszaj.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek. Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min.
90 minut. Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie