Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z jabłkami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 303
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 303
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Z mąki, jaja, tłuszczu, cukrów i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. Chłodź w lodówce przez godzinę. Jabłka obierz, pokrój w kostkę, uduś z cukrem. Połową ciasta wyłóż formę, na to połóż jabłka. Drugą połowę ciasta rozwałkuj, uformuj paseczki.
Paseczki ułóż na jabłkach w formie kratki. Ciasto piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190° C.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień