Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z jabłkami i budyniem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13657
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 34
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13657
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 34
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Składniki
Połącz mąkę i cukier. Dodaj zimne masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtka i cukier waniliowy. Ugnieć i dodaj trochę wody, jeśli ciasto jest suche. Rozwałkuj, rozłóż w formie. Wstaw do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 200oC. Przygotuj budyń na mleku, ostudź.
Ciasto nakłuj widelcem i piecz ok. 12 min. Dwa jabłka obierz i zetrzyj, 1 pokrój. Na upieczonym cieście rozłóż starte jabłka, wylej budyń. Ułóż na nim jabłka. Oprósz cynamonem i brązowym cukrem. Piecz przez ok. 30 min. Ostudź w lodówce.Źródło: Świat kobiety