Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z winogronami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Masło utrzyj z solą, cukrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy ucierana masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Potem do masy maślanej domieszaj śmietanę. Przesiej przez sitko 25 dag mąki z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Na koniec całość szybko wymieszaj mikserem.
Winogrona opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Owoce posyp 2 łyżkami mąki i delikatnie wymieszaj z ciastem. Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz przez godzinę.
Gotowe ciasto studź 10 minut w tortownicy. Potem ostrożnie wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj