Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z wiśniami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Porcjami wlewać olej i ajerkoniak. Cały czas mieszać ciasto mikserem. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wiśnie osączyć z kompotu (w sezonie oczywiście można wykorzystać wiśnie świeże – wydrylowane).
Blachę o wymiarach 32x39 cm posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec ok. 60 minut.
Po ok. 20 minutach pieczenia na ciasto wysypać wiśnie. Ciasto wystudzić. Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi i brązowym cukrem. Pokroić na porcje, ewentualnie udekorować bitą śmietaną.
około 90 minut.Źródło: Życie na gorąco