Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
stopić tłuszcz, przestudzić. śliwki umyć, osuszyć, przeciąć przez pół, wyjąć pestki
cukier z jajkami i cukrem waniliowym zmiksować
dodać stopiony i wystudzony tłuszcz i dalej miksować
mąkę z proszkiem przesiać przez sitko do masy i miksować
utartą masę wlać do wysmarowanej tłuszczem do tortownicy np o średnicy 28 cm
na masie układać kręgami śliwki
włożyć do rozgrzanego piekarnika (ok 200 stopni), piec 35-45 minut, sprawdzić patyczkiem, gdy ciasto nie przylega do patyczka-wyjąć
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi - cynamonem