Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek do porannej kawy lub na podwieczorek.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Roztopioną margarynę połączyć z cukrem, 2 jajkami i 1 żółtkiem. Rozprowadzić na gładką masę.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać.
Wyłożyć na okrągłą formę posmarowaną wcześniej tłuszczem.
Na wierzch układać śliwki pokrojone w plasterki.
Całość polać pozostałym 1 białkiem, rozprowadzić delikatnie pędzelkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Po wystygnięciu posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego :)