Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smakołyku jest dziecinnie proste. Dwukolorowy placek zebra możecie zrobić w zaledwie kilka chwil. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Zawsze znika do ostatniego okruszka.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na szybkich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę partiami i ponownie ubijamy składniki. Dodajemy olej i wodę gazowaną.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i mieszamy.
Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Następnie przelewamy do formy naprzemiennie po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta. Robimy tak do momentu opróżnienia misek.
Placek Zebra pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-55 minut.