Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cukiniowe z natką pietruszki"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3120
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3120
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Cukinię umyj (nie obieraj) i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dosyp łyżkę soli i odczekaj pół godziny, aż warzywo puści sok.
Następnie dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz.
Natkę pietruszki drobno poszatkuj i dodaj do cukiniowej masy. Na koniec wsyp proszek do pieczenia i starty ser żółty. Całość dobrze wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj placuszki łyżką i smaż z obu stron do czasu, aż nabiorą złotego koloru.Źródło: Kurier TV