Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z kawałkami soczystych jabłek. Są tak dobre, że znikają z talerza tuż po usmażeniu. Oprószone cukrem pudrem, podane z jogurtem naturalnym smakują obłędnie.
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 793
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 793
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 95
Składniki
Zacznij od przygotowania rozczynu. Do miski wkrusz świeże drożdże. Zasyp je łyżką cukru i dwoma łyżkami mąki. Wlej pół szklanki ciepłego mleka. Składniki dokładnie wymieszaj. Gotowy zaczyn odstaw na 10 minut, żeby drożdże popracowały.
Pozostałą część mąki przesyp do dużej miski, dodaj pozostałą część cukru i mleka. Wbij jedno całe jajko. Na koniec dodaj wyrośnięty zaczyn. Ciasto wymieszaj łyżką. Miskę z ciastem przykryj czystą ściereczką i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pokrojone jabłka dodaj do ciasta drożdżowego. Składniki wymieszaj. Ciasto odstaw na kolejne 10 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Ciasto wykładaj łyżką na rozgrzaną patelnię. Placki drożdżowe z jabłkami smaż na złoty kolor z dwóch stron.