Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki gryczane z łososiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj razem z cukinią oraz cebulą na tarce o małych oczkach. Dopraw warzywa solą, poczekaj, aż puszczą sok i odciśnij.
Dosyp mąkę gryczaną i pszenną, po czym dodaj jajka oraz przyprawy. Całość wymieszaj.
Na mocno rozgrzanym oleju usmaż kolejno dość cienkie małe placki.
Gdy będą gotowe, nałóż na nie po łyżce kwaśnej śmietany i plasterku łososia. Wierzch udekoruj gałązkami koperku.
<strong>Przepis nadesłał: Jakub Paczkowski</strong>Źródło: Kurier TV