Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia, szybkie do zjedzenia. Porzeczka nadaj im ciekawy kwaskowaty smak.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną. Dodaj proszek i cukier. (2,3 łyżki) Dokładanie wymieszaj. Jajka połącz z maślanką. Dodawaj powoli mąkę. Cały czas mieszaj. Gdy ciasto będzie za rzadkie dodaj jeszcze trochę mąki. Umyte porzeczki dodaj do ciasta. Wymieszaj. Smaż na tłuszczy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj na ciepło polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.