Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki warzywne z serkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Oczyszczoną marchewkę i umytą cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do miski, wbij jajka, wsyp mąkę, szczyptę soli, pieprzu, gałki muszkatołowej. Starannie wymieszaj masę.
Rozgrzej na patelni olej. Łyżką nakładaj małe porcje masy. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Odstaw w ciepłe miejsce.
Serek homogenizowany przełóż do miseczki. Dodaj śmietanę oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Wymieszaj. Przypraw sos solą oraz pieprzem. Na koniec wsyp posiekany szczypiorek i jeszcze raz wymieszaj.
Gorące placuszki polej udekorowane kleksem sosu. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem. Placuszki możesz podawać z sosem tzatziki. Wystarczy, że do sosu dodasz kawałek świeżego ogórka. Obierz go i zetrzyj na tarce jarzynowej. Lekko oprósz solą, przełóż na sitko, aby sok odciekł. Potem wymieszaj go z sosem.
Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Takie jest życie