Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z dyni"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Dynię umyj, obierz i usuń z niej pestki. Rozdrobnij w malakserze na jednolitą masę lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Przełóż do miski, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, śmietanę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i smaż nieduże placki na złoty kolor z obu stron. Układaj na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.Źródło: Takie jest życie