Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z orzeszkami ziemnymi"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9272
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 220
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 498
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9272
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 220
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 498
Składniki
Ryż ugotuj w posolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu.Odstaw do wystudzenia. Twarożek wymieszaj z jogurtem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rzodkiewki i jabłko umyj, osusz, pokrój w słupki. Szczypiorek opłucz, posiekaj. Odłóż trochę kawałeczków jabłka oraz rzodkiewek do dekoracji, resztę wymieszaj z dipem serowo-jogurtowym. Ponownie przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.
Orzeszki posiekaj. Żółty ser grubo zetrzyj. Ryż połącz z orzechami, serem i jajkami. Dosyp mąkę, przypraw do smaku. Wymieszaj. Na patelni porcjami rozgrzewaj masło. Kładź porcje masy ryżowej. Formuj owalne cienkie placki. Smaż je na złoty kolor z obu stron. Podawaj z przgotowanym wcześniej dipem. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina