Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z ziemniaków a la pizza"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 3 zł
Obrane, umyte ziemniaki i obraną cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce mieszamy z jajkiem i mąką pszenną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanym na patelni tłuszczu smażymy z ciasta cztery duże placki.
Na usmażonych plackach rozkładamy warstwami pokrojone w plasterki warzywa: paprykę, pieczarki, pomidora i posypujemy żółtym tartym serem. Na wierzchu układamy zwinięte plasterki wędzonego boczku. Na kilka minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC.
Wartość odżywcza 1 porcji 269 kcal, białko 5,5 g, tłuszcz 18 g, węglowodany 17 g
Gotową pizzę posypujemy natką pietruszki.Źródło: Rewia