Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane na słodko"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj posiekaną cebulę, jajko, wsyp oba rodzaje mąki. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Rozgrzej olej.
Łyżką nabieraj po porcji masy i układaj. Smaż z obu stron na złoty kolor. Ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Umyj i osusz winogrona. Przekrój na pół i usuń pestki. Twarożek utrzyj z laską wanilii, 2 łyżkami mleka oraz 2 łyżkami cukru.
Kiedy masa będzie gładka, dodaj posiekaną miętę oraz winogrona. Twarożek nałóż pomiędzy dwa placki. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.Źródło: Na żywo