Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane z gulaszem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć. Odstawić, po chwili zlać nagromadzony sok, zostawiając skrobię na dnie.
Dodać jajko i 1 łyżkę mąki, doprawić, wymieszać. Usmażyć placki.
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać mięso, przyprawy i przesmażyć. Zalać wodą, gotować do miękkości.
Na koniec dodać pokrojone papryki, kukurydzę i koncentrat. Zaciągnąć zasmażką z łyżki mąki i masła. Placki przełożyć gulaszem.
Tradycyjnie taki placek robi się z wołowiny, nadaje się do niego jednak każde mięso, np. dziczyzna, wieprzowina, a nawet drób.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium