Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna propozycja na podwieczorek :)
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 185
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 185
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz oleju i dodatków, wsypać do miski i zagnieść ciasto. Powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Wyrobione ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy na grubość ok.1cm i kroimy w romby.
Olej wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z cukrem pudrem lub dżemem. "Same" też są smaczne. Smacznego!