Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi drodzy zapraszam na pyszne placuszki, które możecie przygotować z dwóch składników.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Składniki
Do misy blendera zakładam mieszadło do ubijania piany. Banana rozgniatam widelcem. Białko oddzielam od łóżka i wlewam do misy. Ubijam na prędkości 7 przez 4 minuty. Do białka dodaję żółtka i banana. Uruchomiam program 1 przez 30 sekund. Na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym smażę placuszki. Przy pomocy dużej łyżki do zupy wylewam porcje na placuszki. Na średnim ogniu smażę około 2-3 minuty do zarumienia. Po tym czasie delikatnie przekładam na drugą stronę i Smazę około 1-2 minuty. Placuszki podaję z owocami i miętą.