Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z polenty i cukinii, z pomidorowym chutneyem"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 525
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 190
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15366
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 525
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 190
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15366
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 98
Składniki
Wsyp do garnka kaszę, zalej wodą (lub gorącym bulionem, np. drobiowym), zagotuj, aż kasza napęcznieje i powstanie gęsta polenta.
Cukinie sparz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z polentą, dodaj tarty ser i rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.
Formuj płaskie placuszki i smaż na złoto na oleju, 3-5 minut z każdej strony. Wykładaj na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj na mieszance sałat, z pomidorowym chutneyem.Źródło: Olivia