Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowe faworki"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Mąkę dokładnie wyrób z żółtkami, śmietaną, octem, cukrem, sokiem i skórką pomarańczową. Ciasto odstaw na 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wykrój paski, każdy natnij w środku. Przewlecz jeden koniec. Faworki usmaż w dużej ilości oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie