Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z kluseczkami po 18. miesiącu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Mięso umyj, zalej ok. 1 l gorącej wody i zagotuj. Gdy będzie lekko miękkie, włóż do niego umytą i obraną włoszczyznę.
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i podziel na części. Ugotuj je w niewielkiej ilości wody z łyżeczką masła, a następnie zmiksuj na gładką papkę. Dodaj do wywaru i zagotuj.
Aby przygotować ciasto na lane kluski, mąkę rozrób z jajkiem i odrobiną wody. Wlewaj strumieniem do gotującej się zupy.
Zupę dopraw do smaku jogurtem naturalnym.
Przed podaniem posyp pomidorową koperkiem.Źródło: Mam dziecko