Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory faszerowane"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14156
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14156
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przesmaż na maśle. Duś do miękkości. Czosnek pokrój w plasterki, pierś z kurczaka w paski. Z pomidorów odkrój wierzch i usuń gniazda nasienne. Wstaw na 5 minut do nagrzanego (do 200 st. C) piekarnika.
Na rozgrzanym oleju zeszklij czosnek, dodaj do przesmażonej dyni i na tym samym tłuszczu usmaż pierś z kurczaka, dopraw. Wrzuć dynię i czosnek, zagrzej i dodaj oregano. Farszem nadziewaj zapieczone pomidory i udekoruj.
Czas przygotowania: 40 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień