Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory faszerowane"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 222
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 222
Składniki
Liście szpinaku dokładnie umyj. Oderwij łodygi i ich twarde części wrośnięte w liście. Następnie zblanszuj, czyli na moment wrzuć szpinak do wrzątku, aby tylko stracił jędrność.
Całość zalej zimną wodą i bardzo mocno odciśnij. Cebulę obierz i drobno posiekaj, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Z pomidorów odkrój wierzch i wydrąż gniazda nasienne.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj szpinak i smaż przez 4 minuty. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Szpinak lekko przestudź, połącz z serem feta i wcześniej ugotowanym na sypko ryżem. Całość dokładnie wymieszaj. Farsz nałóż do pomidorów, przykryj odciętymi wierzchami pomidorów i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku, około 10 minut. Podawaj z sosem majonezowym.Źródło: Na żywo