Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory po meksykańsku"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1314
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1314
Składniki
Pomidory umyć, ściąć wierzchy. Wydrążyć delikatnie, miąższ posiekać. Boczek pokroić.
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać miąższ, posiekane chili (nasiona usunąć), pomidory w puszce z zalewą, odcedzone – kukurydzę i fasolę, bulion. Dusić aż sos zgęstnieje, doprawić keczupem, solą, pieprzem, cukrem, dodać mleko i podsmażony boczek.
Farszem wypełnić pomidory, wierzch posypać utartym serem. Piec 15 min w 180oC.
Przed podaniem posyp danie świeżymi ziołami. Najlepiej posiekaną natką pietruszki. Podawaj z chrupiącymi nachosami.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium