Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z bakłażanem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 304
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 304
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry, posól i odstaw na pół godziny, by puścił sok. Następnie osusz go dokładnie (możesz to zrobić ręcznikiem papierowym) i maczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto. Odstaw do wystygnięcia.
Mozzarellę i umyte pomidory pokrój w plasterki. Układaj w brytfance na przemian z bakłażanem. Całość posyp solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Posyp świeżymi listkami bazylii. Podawaj z bagietką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień