Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z kuskusem i fetą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Pomidory sparz – nie usuwaj szypułki. Ostrożnie zdejmij z nich skórkę. Ostrym nożykiem zetnij górę i za pomocą łyżki usuń pestki i delikatnie wydrąż środki.
Kaszę wsyp do miseczki, zalej gorącym bulionem (tylko tyle, żeby zakrył kaszę), przykryj i odstaw na 5 minut – powinna wchłonąć cały płyn.
Paprykę oczyść i pokrój w drobną kosteczkę. Króciutko ją podsmaż na dużym ogniu. Miętę posiekaj.
Do kaszy dodaj oliwę, podsmażoną paprykę, miętę i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Możesz doprawić do smaku pieprzem. Wymieszaj z pokruszoną fetą. Masą nafaszeruj pomidory i przykryj odciętymi wcześniej „czapeczkami”.
Pomidory ułóż na blasze wysmarowanej oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i zapiekaj 10 minut.
Podawaj z bagietką natartą czosnkiem i skropioną oliwą.
30 minut • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie