Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pory pod beszamelem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 95
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 717
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 95
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 717
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, rozłóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu wysyp osączoną z zalewy kukurydzę oraz cząstki pomarańczy.
Pory pokrój na kawałki, potem każdy jeszcze raz na pół. Podsmaż na maśle. Owiń je szynką i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Z mąki i masła przygotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź ją mlekiem i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Sosem polej potrawę, posyp żółtym serem. Zapiekaj 30 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV