Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Porzeczki pod koglem moglem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 200
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 200
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Składniki
Ten deser można przygotować także z jagód. Przepis przysłała Katarzyna Sycik z Konina
Porzeczki opłucz. Owoce oderwij od gałązek. Kokilki posmaruj cieniutko masłem, wsyp do nich równe porcje porzeczek. Posyp każdą porcję łyżką cukru.
Żółtka utrzyj do białości z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Wylej taką samą ilość kogla mogla do każdej kokilki.
Zapiekaj 20 min w 160-180oC. Przestudź kilkanaście minut i podawaj ciepłe.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie