Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i smaczne! Wspaniałe połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne na przyjęcia lub po prostu do kawy.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, sól oraz owoce (najlepiej zmrożone, żeby nie rozwaliły się w trakcie mieszania). Wymieszać.
W osobnym naczyniu mleko zmiksować z jajkami i olejem. Wlać do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Z ciasta wychodzi 18 muffinek oraz jedno ciasto w formie keksowej.
Muffinki piec przez 30 minut w wysmarowanych masłem foremkach w 210 stopniach, a ciasto muffinkowe przez 1 godzinę w 200 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i delikatne. Smacznego!!