Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Postna kapusta - wigilijna jarzynka"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Grzyby umyj, namocz przez noc. Pokrój kapustę, włóż do rondla, zalej taką ilością gorącej wody, aby była przykryta. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut bez przykrycia.
Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlej do kapusty. Gotuj, mieszając, aż grzyby oraz kapusta będą miękkie. Odparuj nadmiar soku.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, wlej do kapusty z grzybami. Dopraw. Duś na małym ogniu. Kapusta postna, drobno pokrojona, może posłużyć też jako farsz do pierogów.Źródło: Świat kobiety