Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Postna kapustka"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 152
Składniki
Grzyby opłucz, namocz przez noc. Pokrój kapustę, włóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, zmniejsz ogień. Dodaj śliwki lub powidła (2-3 łyżki). Duś 30 min bez przykrycia.
Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i z wywarem wlej do kapusty. Dodaj przyprawy.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj do kapusty. Dopraw i duś razem do miękkości, mieszając.Źródło: Świat kobiety