Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z kalafiora w śmietanie"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 15
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 15
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pierś kurczaka umyj, oczyść z błonek, po czym pokrój w cienkie paski.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i delikatnie oprósz solą. Po kilku minutach wrzuć ją na mocno rozgrzany olej. Kiedy się lekko zeszkli, dołóż mięso i usmaż je na złoto.
Marchewki obierz, umyj i potnij w plastry razem z wyszorowanymi pieczarkami. Kalafiory podziel na różyczki.
Przygotowane warzywa ugotuj w garnku na parze, dorzuć na patelnię, a następnie zalej bulionem i podduś przykryte pokrywą. Na koniec dodaj ugotowany wcześniej makaron.
Polej całość śmietaną wymieszaną z solą oraz pieprzem.
Gotowe danie rozłóż na talerze i udekoruj koperkiem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV