Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z serkiem tofu PRZYGOTOWANIE"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Brukselkę pokrój na połówki. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój odpowiednio w plasterki i kostkę. Gotuj w posolonej wodzie 10 minut.
Obierz szalotki i pokrój na połówki. Tofu pokrój w kostkę. Na patelni zrumień tofu na maśle i wyjmij (zachowaj tłuszcz). Warzywa odcedź, zachowaj wywar. Szalotki i ugotowane warzywa wrzuć na patelnię, oprósz mąką i zalej 300 ml wywaru. Dolej śmietanę, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min na małym ogniu.
Fetę pokrusz, odstaw trochę do dekoracji, resztę dodaj do garnka. Gotuj do rozpuszczenia fety, dodaj tofu i gotuj jeszcze 4 min. Tymianek opłucz, osusz, oderwij listki. Potrawkę dopraw solą. Posyp tymiankiem i odłożoną fetą. Udekoruj ziarenkami czerwonego pieprzu.
Czas przygotowania: 60 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień